Виплату пенсій призупинили: ПФУ сказав, за яких умов прийдуть гроші

Пенсії призупинено: умови отримання грошей
Пенсії призупинено: умови отримання грошей

Переписаний текст новини:

У Пенсійному фонді України з'явилися вимоги щодо відновлення виплат пенсій для деяких громадян.

Про це повідомлено прес-службою Головного управління ПФУ у Донецькій області.

Завершення виплат пенсій сталося для кількох українців через потребу у проходженні ідентифікації до кінця березня. Це стосується пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО) до 24 лютого 2022 року. Тепер багатьох громадян цікавить, чи будуть виплати пенсій відновлені після проходження ідентифікації.

"Мої батьки - пенсіонери, внутрішньо переміщені особи, які отримують пенсію в Ощадбанку. Не встигли пройти ідентифікацію до 31.03.2024р. Чи отримають вони пенсію за квітень після проходження ідентифікації в травні?", - запитують у повідомленні.

Пенсії в Україні

Відповідь з ПФУ повідомляє, що пенсію отримають, якщо буде пройдена ідентифікація.

"Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 № 637 (із змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 837 від 08.08.2023), пенсія через поточний рахунок в установах АТ "Ощадбанк" буде виплачуватися після 31.03.2024 лише після проходження фізичної ідентифікації для осіб, які були внутрішньо переміщені до 24.02.2022", - роз'яснено у повідомленні.

Важливо знати, що виплати пенсій (починаючи з місяця припинення) будуть здійснюватися після проходження фізичної ідентифікації за певними способами.

Інформацію про способи ідентифікації можна знайти за посиланням https://t1p.de/gw7nd.

При цьому виплати (продовження виплат) пенсій здійснюється незалежно від закону, згідно з яким призначена пенсія, і незалежно від способу фізичної ідентифікації.

Нагадаємо, ПФУ пояснив порядок сплати добровільних внесків під час зміни прізвища.

Читайте також