За які помилки 1990-х Україна нині платить кров'ю ‒ Данілов нагадав

За які помилки 1990-х Україна нині платить кров'ю ‒ Данілов нагадав

Окрім протистояння країні-терористці Росії, яка здійснює геноцид українського народу, Україна стикається й зі значними внутрішніми проблемами.

Більшість з них ‒ результат помилок, допущених після відновлення незалежності в 1991 році. Про це в інтерв'ю Zaxid.net розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

Він нагадав, що після відновлення незалежності у 1991 році Україна постійно йшла на компроміси з Росією. Тому й нинішні внутрішні загрози тісно пов'язані із зовнішніми факторами.

Так, за словами Данілова, впродовж останніх двох місяців спостерігається поширення пропагандистських ідей щодо необхідності врахування інтересів російськомовних громадян. Однак, на думку секретаря РНБО, в цьому питанні не можна повторювати помилок минулого.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Тоді ми повторимо помилку 1991 року. Тоді нам треба було одразу поставити все українське на перше місце і припинити оці речі, які призводять до того, що сьогодні кращі з кращих повинні віддавати свої життя за нашу свободу", ‒ зазначив Данілов.

Він нагадав, що тривалий час при владі в Україні перебували члени комуністичної партії, які активно поширювали небезпечні ідеї. Зокрема, закликали не віднімати автономію Криму. Натомість, на думку секретаря РНБО, Крим мав бути збережений як окрема область. За словами Данілова, всі партії, які підтримували РФ, потрібно було заборонити ще в 1990-х роках.

"Якщо ми постійно будемо йти на поступки, вони потім дуже дорого коштують", ‒ наголосив Данілов.

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що повноправне членство України у НАТО стане певною запорукою безпеки нашої країни.

В Україні російська агентурна мережа почала руйнуватися ще до повномашстабної російської агресії. Частиною цієї мережі була партія "Опозиційна платформа За життя". Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.