Зарплати військових: що змінилося з 1 липня, як підрахувати розмір виплат

Зарплати військових: що змінилося з 1 липня, як підрахувати розмір виплат

Заробітна плата військових буде залежати від різних складових

Українцям розповіли, що з 1 липня 2024 року заробітна плата військовослужбовців не зміниться. Про це повідомляє сайт "Хвиля". Грошове забезпечення військових регулюється законом "Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей". Воно складається зі щомісячних основних виплат, додаткових виплат та одноразових виплат. Основні складові зарплати військових включають посадовий оклад, оклад з військового звання та надбавку за вислугу років. До додаткових видів грошового забезпечення входять підвищення посадового окладу, надбавки за умови служби, доплати за виконання оборонних завдань, винагорода за кібербезпеку, премії та одноразові винагороди. Військові також можуть отримати одноразову допомогу під час укладання контракту та грошове забезпечення під час лікування. Загалом, зарплата військових складається з різних складових, але з 1 липня 2024 року її розмір не змінився.

Додаткові виплати залежно від завдань та розмірів військового звання

Залежно від характеру завдань, військовослужбовці можуть отримувати додаткові одноразові виплати. Наприклад, винагороди за бойові завдання поза зонами бойових дій, за управління військами та за безпосереднє виконання завдань у зоні бойових дій. Розмір винагороди обчислюється за повний місяць виконання бойових завдань. Крім того, військові, які отримали поранення, а також родичі загиблих та зниклих безвісти військових, можуть отримати винагороду. Згідно з новим законодавством, родичі загиблих військових також мають право на отримання виплати у великому розмірі. Таким чином, винагорода залежить від складності завдання та розміру військового звання.

Розрахунок зарплати військових за допомогою онлайн-калькулятора

З 4 травня 2024 року Міністерство оборони України запровадило онлайн-калькулятор грошового забезпечення військових. З його допомогою можна самостійно розрахувати розмір зарплати за основними видами виплат, а також дізнатися про одноразову грошову допомогу, порядок нарахування та виплати грошового забезпечення та інші соціальні гарантії для військових та членів їх сімей.

Читайте також: