Зеленський анонсував комплексний план з мобілізації

Президент України Володимир Зеленський наказав головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному і міністрові оборони Рустему Умерову наступного тижня представити новий план щодо мобілізації в країні. Про це повідомив глава держави під час спільного брифінгу зі своїм латвійським колегою Едгарсом Рінкевичсом.

За словами президента, він послухав доповіді щодо проблем у сфері мобілізації та можливих шляхів їх вирішення на засіданні Ставки верховного командувача сьогодні. Президент заявив, що весь план буде підготовлено, а деякі питання вже розглянуті. "Я б хотів, щоб люди розуміли весь план дій, куди ми йдемо та які виклики стоять перед нами. Комплексний план стосовно цього питання буде представлений наступного тижня. Я вірю, що це станеться наступного тижня", - додав президент.

Зеленський уточнив, що таке завдання було поставлено й Залужному, й Умерову, а також міністрам, оскільки багато залежить від економічних питань, які потребують вирішення. Глава України заявив, що вони будуть ретельно звітувати про все на наступному тижні.

Як відомо, сьогодні, 24 листопада, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому розглядалися питання щодо мобілізації, демобілізації, ТЦК, ВЛК, ротації та строковиків. Також секретар РНБО Олексій Данилов повідомив, що на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача також обговорювалися питання щодо демобілізації українських військовослужбовців строкової служби, яким вже закінчився строк служби.