Зеленський анонсував нові кроки України у травні та червні

Зеленський анонсував нові кроки України у травні та червні

Тиждень, що завершується, став дуже плідним для України.

І цими днями Україна активно готується до нових заходів у травні й червні. Про це у традиційному зверненні повідомив президент Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

"Маємо зробити цей час не менш плідним як у постачанні зброї для наших воїнів, так і в рішеннях для України, у переговорах із нашими партнерами", зазначив глава держави.

Він також повідомив, що вже підготували важливу для нашого суспільства законодавчу ініціативу.

"Триває підготовка санкційних рішень проти агресора. Чекаємо на міжнародні зустрічі різного рівня в Києві. Говоримо з партнерами про зброю, яка допоможе нам зробити більше заради відновлення миру", зазначив президент.

Він наголосив, що цього тижня різні наші партнери відзначились у допомозі Україні, у допомозі українцям, від Сполучених Штатів до Нової Зеландії, від Нідерландів і Бельгії до Хорватії, країни Північної Європи Норвегія, Данія, Швеція, Фінляндія, Ісландія.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Президент подякував за кожне рішення партнерів на підтримку України.

Зеленський додав, що дуже важливо, щоб світ знав про кожен факт російського терору проти наших людей, щоб світ говорив про те, що робить держава-терорист, і про те, як ми захищаємо життя.

"Я вдячний кожному і кожній, хто допомагає нам, поширюючи правду про російські удари та обстріли, про жорстокість окупантів, що не зупиняється ні на день!", сказав він.

Українська армія буде готова до контрнаступу, коли Київ отримає усе узгоджене з союзниками озброєння.

Терміни наступу можуть залежати й від погодних умов, оскільки вздовж лінії фронту земля не за сезоном волога. Про це заявив президент Володимир Зеленський, пише The Washington Post.

Водночас міністр оборони Олексій Резніков відзначив, що перше штурмове формування вже готове до початку операції більш як на 90%, однак деякі визначені підрозділи все ще завершують навчальні програми за кордоном.