Зеленський розповів про ситуацію у Харкові після російської атаки та про ситуацію на фронті

Зеленський розповів про ситуацію у Харкові та на фронті
Зеленський розповів про ситуацію у Харкові та на фронті

Увечері, 22 червня, у Харкові продовжується розбирання завалів після влучення російської авіабомби. Чотири керовані авіабомби дотяглись до міста, це був плановий терористичний акт. Одна з бомб зруйнувала житловий будинок у центрі міста, біля автовокзалу. Наразі відомо про більше ніж 40 поранених та постраждалих у Харкові. Усім надається необхідна допомога. Троє людей загинули від удару бомби.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, зазначає "Хвиля".

"Рятувальна операція досі триває - будівлі руйнуються. Однак рятувальники ДСНС України, місцеві служби та всі залучені роблять все можливе, щоб допомогти населенню. Робимо все можливе, щоб Україна змогла адекватно відповісти на російський терор", - наголосив він.

За останній місяць росіяни випустили більше 2400 керованих авіабомб проти України, з них приблизно 700 на Харківщину та інші міста. Росія продовжує обстрілювати Донбас і інші підконтрольні їй території кожен день.

"Україні потрібні сили та засоби для знищення носіїв цих бомб, включаючи російську бойову авіацію. Маємо зробити цей крок. Вдячний всім партнерам, зокрема Америці, за сильні рішення, які допомагають стабілізувати ситуацію в Харківщині. Ми маємо можливість знищувати російські ракетні установки поблизу кордону та групування російських окупантів. Такі рішення потрібно продовжувати", - заявив Зеленський.

Зеленський також дізнався повідомлення від Головкома ЗСУ Олександра Сирського та міністра оборони Рустема Умєрова щодо забезпечення українських сил, поставок від партнерів. Вони повідомили про свої контакти з партнерами та українські очікування.

"Ми вдячні за затверджені пакети, але нам потрібна повна підтримка без затримок на полі бою. Ми сподіваємося, що все, про що ми домовилися з президентом США Джо Байденом, буде втілено", - додав Зеленський.

Нагадаємо, що Зеленський також повідомив, що до рішення Саміту миру підключилися ще дві країни.

Читайте також