Зеленський зробив заяву щодо готовності ЗСУ до контрнаступу

Зеленський зробив заяву щодо готовності ЗСУ до контрнаступу

Українська армія буде готова до контрнаступу, коли Київ отримає усе узгоджене з союзниками озброєння.

Терміни наступу можуть залежати й від погодних умов, оскільки вздовж лінії фронту земля не за сезоном волога. Про це заявив президент Володимир Зеленський, пише The Washington Post.

"Усвідомлюючи величезні перешкоди, українські чиновники продовжують вимагати від своїх прихильників на Заході додаткового озброєння", йдеться в матеріалі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Міністр оборони Олексій Резніков відзначив, що перше штурмове формування вже готове до початку операції більше ніж на 90%, однак деякі визначені підрозділи все ще завершують навчальні програми за кордоном.

1 травня Олексій Резніков заявив, що підготовка до контрнаступу Збройних сил Україні на фінішній прямій. За його словами, є три ключові фактори для успіху. Це озброєння, підготовлені й навчені захисники, які знають свій план, забезпечення наступу всіма необхідними речами.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку у бік Мелітополя на Запоріжжі. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя, заявляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.