Зміни у виплатах військовим: хто отримає надбавку

Зміни у виплатах військовим: хто отримає надбавку

Уряд вніс зміни до постанови про виплати військовослужбовцям, згідно з якими, військовослужбовцям, які обіймають посади керівного та інструкторсько-викладацького складу в навчальних військових частинах, щомісяця виплачуватиметься додаткова винагорода в розмірі від 15 до 30 тис. грн.

Виплати здійснюватимуться з урахуванням рівня кваліфікації пропорційно часу здійснення підготовки та навчання персоналу. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Мельничук повідомив, що також військовослужбовцям, які у звʼязку з пораненням, повʼязаним із захистом Батьківщини, визнані військово-лікарською комісією обмежено придатними або непридатними до військової служби з переоглядом через 6−12 місяців та які були зараховані у розпорядження відповідних командирів, виплачуватиметься грошове забезпечення за останньою займаною посадою у повному обсязі.

Зазначається, що після перебування у розпорядженні понад два місяці і до закінчення перебування у розпорядженні таким військовослужбовцям щомісяця виплачується оклад за військовим званням, надбавка за вислугу років та додаткова винагорода у розмірі 20 100 грн.

Уряд на засіданні 15 вересня ухвалив проєкт державного бюджету України на 2024 рік.

Власні доходи загального фонду бюджету заплановані у розмірі 1 трлн 560 млрд грн та видатки загального фонду 3 трлн 108 млрд грн. Про це повідомив прем′єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, ключовий акцент зроблено на питаннях оборони та безпеки країни.