ЗСУ мають успіхи в напрямку Роботиного та Малої Токмачки

ЗСУ мають успіхи в напрямку Роботиного та Малої Токмачки

Збройні сили України мали успіхи поблизу села Роботиного та південніше Малої Токмачки Запорізької області.

Там триває планова бойова робота, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у понеділок, 21 серпня, передає Gazeta.ua.

"Россіяни безуспішно намагалися повернути втрачені позиції південно-східніше Роботиного Запорізької області", йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Українські підрозділи Сил оборони на півдні також мали успіх в напрямку села Мала Токмачка, що розташоване за кілька десятків кілометрів від Токмака, додала Маляр.

18 серпня телеканал CBS News повідомив з посиланням на анонімних офіційних осіб США, що українські сили просуваються у напрямку Токмака та розмінували російське мінне поле на північ від міста. В ISW уточнили, що, імовірно, малися на увазі нещодавні українські наступи на північ і схід від Роботиного.

Українська армія продовжує наступ на Бердянському та Мелітопольському напрямках, на Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни перейшли в оборону. На Бахмутському за тиждень звільнили ще 3 кв.км, а загалом 43 кв.км. На Куп'янському та Лиманському напрямках окупанти намагалися атакувати, але ЗСУ завдали їм значних втрат.

16 серпня повідомили про звільнення Урожайного. Загалом у червні Сили оборони відвоювали дев'ять населених пунктів на півдні та сході України, у липні селище Старомайорське.