ЗСУ на півдні місцями прорвали першу лінію оборони росіян – Маляр

ЗСУ на півдні місцями прорвали першу лінію оборони росіян – Маляр

На півдні, де триває наступальна операція українських військ, Сили оборони місцями вже прорвали першу лінію оборони росіян.

Водночас, зараз наші військові постають перед певними труднощами на наступній, проміжній лінії. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Gazeta.ua.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Наші війська на півдні подекуди вже прорвали першу лінію оборони й перейшли на проміжну. І там вони стикаються з тим, що ворог на основних, ключових панівних висотах фактично побудував інженерні укріплення. Це, безумовно, ускладнює рух наших військ і самі бойові дії", сказала Маляр.

За її словами, окупанти наразі кидають резерви як на південь, так і на схід, водночас це здебільшого професійні військові.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Протягом доби відбулось 30 бойових зіткнень. Про це ввечері 4 серпня повідомив Генштаб ЗСУ.

Авіація сил оборони за добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили дев'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях та два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.