Зусилля не дають ефекту ‒ аналітики ISW про інформаційну кампанію Путіна

Зусилля не дають ефекту ‒ аналітики ISW про інформаційну кампанію Путіна

Російська влада продовжує спроби представити війну в Україні як екзистенційну загрозу для РФ.

Таким чином диктатор Володимир Путін хоче створити інформаційні умови для затяжної війни та посилити внутрішню підтримку продовження військових операцій. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики, зокрема, звертають увагу на висловлювання Путіна 2 лютого на заходах, присвячених 80-річчю розгрому німецько-фашистських військ у Сталінградській битві. Там він заявив що країна "зіткнулася з сучасним проявом нацизму, який безпосередньо загрожує РФ".

"Путін використав помилкові історичні паралелі, щоб провести аналогію так званої "спеціальної військової операції" в Україні з війною проти нацистської Німеччини, частково у спробі створити довгострокові інформаційні умови для затяжної війни в Україні", ‒ йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Аналогічно висловлювався й міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

"Лавров просуває поточну інформаційну операцію, спрямовану на висвітлення вигаданої загрози українських наземних атак на територію Росії, щоб зробити наслідки війни помітнішими для внутрішньої аудиторії", ‒ вважають аналітики.

Однак, за словами експертів, ці зусилля з боку російських офіційних осіб не призводять до бажаного ефекту мотивації росіян до участі у війні.

Держслужби Росії оголосили, що з 2 лютого приймання заяв на нові паспорти припинено. Недостача мікрочипів для паспортів частково є наслідком масового звернення за закордонними паспортами у 2022 році, частково через "часткову мобілізацію".

"Збільшення кількості заяв на отримання паспорта вказує на те, що зусилля із соціальної підготовки, спрямовані на те, щоб провести "спеціальну військову операцію" в Росії та пожвавити патріотичний запал, не дають бажаного ефекту", ‒ наголошують аналітики ISW.

Російський диктатор Володимир Путін вкотре дав своїм окупаційним військам дедлайн на захоплення Донбасу. Тепер він хоче, аби росіяни вийшли на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей до березня, розповів речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Росія може провести кілька етапів великих наступальних операцій в Україні. Кульмінацією цих наступів стане повне захоплення Донецької та Луганської областей. Водночас малоймовірно, що окупанти зможуть утримати ці позиції, вважає американський Інститут вивчення війни.