Адвокат розповіла, як ТЦК вчинять із тими, хто не оновив дані

Картина з молодою адвокаткою, яка розповідає про ТЦК
Картина з молодою адвокаткою, яка розповідає про ТЦК

Українцям розповіли про оновлення даних військовозобов'язаних

Адвокат Катерина Аніщенко повідомила про необхідність оновлення військово-облікових даних для чоловіків віком від 18 до 60 років. Це треба зробити до 16 липня. Оновлення можна здійснити онлайн через додаток Резерв+ або особисто в ТЦК чи ЦНАП.

Після 17 липня військовозобов'язані, які не поновили свої дані, отримуватимуть штрафи. Повістки проштрафити надсилатимуть за адресою, зазначеною в реєстрації особи.

Оновлення даних

Якщо громадянин не оновив дані про переїзд з одного міста до іншого, то повістку надішлють до попереднього місця реєстрації. Військовозобов'язаний повинен з'явитися до ТЦК незалежно від того, чи отримав він повістку особисто.

Якщо повістка повернеться неприйнятою у ТЦК, може бути накладений штраф. У такому разі військком підготує заяву до найближчого відділу поліції для проведення адміністративного затримання.

Якщо адміністративне затримання не відбулося, ТЦК відправить вимогу за зазначеною адресою. Після повернення вимоги до військкомів вони матимуть у своєму розпорядженні повний пакет документів для подання до суду.

Адвокат зауважила, що відсутність оновлення даних може призвести до адміністративного стягнення та заборони керування транспортним засобом.

Раніше українцям пояснили, чи можна виїжджати за кордон з відстрочкою від мобілізації.

Читайте також