Як погіршення погоди вплине на контрнаступ ЗСУ

Погодні умови мають вплив на український контрнаступ.

Водночас вони не призведуть до його остаточного припинення, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Українським силам, ймовірно, залишилося від 30 до 45 днів "бойової погоди". Сезонні проливні дощі та сильна багнюка пізньої осені сповільнять рух для обох сторін, а низькі температури створюють безліч проблем із логістикою. Збройні сили України продовжать контрнаступальні операції до кінця поточного року. Холодна і волога погода вплине на активні бойові дії, але не зупинить їх", вказали у свіжому звіті.

На думку аналітиків, взимку просування ЗСУ може відновитися.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"На території України зимою спостерігаються сильні морози, що робить місцевість сприятливішою для механізованих маневрених бойових дій. Українські чиновники та військові висловили готовність до використання цих погодних умов", зазначають в ISW.

Зараз ЗСУ продовжують просуватися на півдні та біля Бахмута. Українські війська вже просунулися на схід від Новопрокопівки у 18 км на південний схід від Оріхова.

"Триває наступ в районі Роботино, де ЗСУ вже звільнили 1,5 квадратних кілометра території. Сили оборони також досягли невстановленого успіху біля Кліщівки в 7 кілометрах на північний захід від Бахмута в Донецькій області", додали у звіті.

За час контрнаступу українські захисники вже звільнили від російських загарбників близько 270 кв км території.

Успіхів ЗСУ досягають переважно на Бахмутському напрямку та на півдні України, розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Вона вважає некоректним оцінювати за шкалою добре/погано, багато/мало, тому що військові мають декілька задач під час наступальної операції. І це не тільки винятково просування вперед.