Як закінчиться війна Росії проти України ‒ Меркель зробила прогноз

Колишня канцлерка Німеччини Анґела Меркель вважає, що всі війни закінчуються за столом переговорів.

Щодо війни Росії проти України, то ексканцлерка поки не знає, як вона може закінчитися. Про це Меркель розповіла в коментарі італійському виданню Sette.

"Якось вона закінчиться переговорами. Війни закінчуються за столом переговорів", сказала Меркель.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Однак, за її словами, є різниця між "вимушеним миром", якого вона, як і багато інших, не хоче, і "відкритою та дружньою розмовою".

Колишня лідерка Німеччини розповіла, що на посаді канцлера вона ухвалювала рішення щодо Росії та України, керуючись логікою, яку досі вважає розумною.

"Ішлося про спробу запобігти війні, схожій до нинішньої. Те, що це не вдалося, не означає, що спроба була помилковою", додала Меркель.

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреш може стати посередником між Україною та Росією. Але для цього потрібна згода всіх сторін, пише ABC News.

Кремль не має наміру йти на переговори на умовах України, яка представить на мирному саміті в Організації Об'єднаних Націй свій план закінчення війни. Керівництво РФ продовжує переслідувати у повномасштабній військовій агресії проти України "свої цілі". Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.