Який вигляд мав «Цезар Куніков» до «знайомства» з українськими дронами (відео)

Українська розвідка знищила російський корабель "Цезар Куніков"

Опубліковано відео, на якому можна побачити великий десантний корабель РФ "Цезар Куніков". Запис був зроблений до того, як українська розвідка разом з ЗСУ нанесли удар по цьому судну 14 лютого.

На кадрах видно, що російське судно все ще ціле і знаходиться в порту Керчі на окупованому Криму. Дата зйомки невідома, але, ймовірно, це ставилося у минулому році, так як у квітні 2022 року корабель отримав пошкодження в результаті удару поблизу порту Бердянськ, який був окупований.

Нагадаємо, успішну місію по ураженню російського корабля здійснили спецпризначенці "Групи 13" ГУР МО України. Судно атакували ударними морськими дронами Magura V5 біля берегів Криму неподалік міста Алупка. Розвідники повідомили, що корабель отримав критичні пробоїни по лівому борту і почав тонути. Пошуково-рятувальна операція окупантів була безуспішною.

14 лютого біля берегів Криму почулися вибухи, видно було дим над морем. Свідки повідомили, що причиною була пожежа на одному з російських кораблів. В морі помітна була активність кількох суден, поряд з ними був побачений підводний човен. Найгучніші вибухи були почуті у Сімеїзі та селищі Кацівелі.

ЗСУ знищили російський корабель "Цезар Куніков" в особливу дату

Читайте також:

  • Генштаб ЗСУ підтвердив знищення російського корабля "Цезар Куніков"
  • ЗСУ вразили "Цезара Кунікова" в особливу дату. Цікаве з історії