Американський дипломат розповів, до яких думок Залужного мав би прислухатися Зеленський

Увага до думки генерала Залужного про ситуацію в Україні

Ексголовнокомандувач Валерій Залужний наголошував на необхідності збільшення чисельності ЗСУ та боєприпасів для армії. Про це розповів ексрадник держсекретаря США Метью Брайза в інтерв'ю «Еспресо».

У Вашингтоні ставляться прихильно до Залужного, особливо за його ефективність як командира під час успішного контрнаступу у вересні 2022 року. Загальні розбіжності між президентом Зеленським і генералом Залужним стосуються оцінки ситуації в регіонах, зокрема на лінії розмежування між українськими та російськими військами. Залужний підкреслював необхідність посилення передових сил і подолання дефіциту ресурсів, з чим Зеленський не погоджується.

Експерти у Вашингтоні схвалюють погляд Залужного щодо необхідності більшої кількості солдатів та боєприпасів. Потрібне поповнення людських ресурсів на фронті і збільшення артилерійських боєприпасів.

Думки щодо ситуації в Україні варіюються у Вашингтоні. Генерал Залужний вважається значущим лідером, який заслуговує підтримки незалежно від рішення президента Зеленського щодо його посади.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський призначив Олександра Сирського новим головком ЗСУ, замінивши Валерія Залужного. Головнокомандувач ЗСУ обговорив з президентом оновлення армії та отримав подяку за два роки захисту України.

Читайте також: 

  • «Пристебнутися не завадить». Що після Залужного?
  • Улюблений генерал Зеленського. Що відомо про нового головкома, який замінить Залужного
  • Молода команда Сирського. Досьє
  • Улюблений генерал Зеленського. Тепер офіційно