Аналітики з'ясували, якої угоди можуть досягти Кремль і КНДР

Російська Федерація навряд чи надасть Північній Кореї ракетні системи чи зброю через імовірне занепокоєння російського диктатора Володимира Путіна новимисанкціями.

Водночас очільник Кремля може бути відкритим для інших форм технологічного та оборонного співробітництва з КНДР в обмін на артилерійські боєприпаси, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Під час візиту диктатора КНДР Кім Чен Ина до Росії військове керівництво країни-агресорки похвалилося новими крилатими ракетами Х-БД. Командувач Повітряно-космічними силами РФ генерал-лейтенант Сергій Кобилаш заявив, що дальність нового озброєння становить понад 6,5 тис. кілометрів. Він заявив, що ці ракети призначені для бомбардувальників Ту-160", пишуть аналітики.

У Владивостоці північнокорейський лідер зустрівся із міністром оборони РФ Сергієм Шойгу та ознайомився зі зразками російської зброї.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Диктатору показали стратегічні бомбардувальники Ту-22МС, Ту-95МС та Ту-160, винищувачі-бомбардувальники Су25СМ3, Су-30СМ та Су-34, а також бомбардувальник МіГ-31К із ракетами "Кинжал".

Росіяни похвалилися, що стратегічні бомбардувальники Ту-160 можуть нести одночасно до 12 крилатих ракет Х-БД.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про "стратегічне" значення свого візиту до Росії. За його словами, цей візит є "чітким проявом позиції КНДР, яка віддає пріоритет стратегічній важливості відносин з Росією".

Зустріч двох диктаторів має нібито підняти дружні відносини РФ та КНДР "на новий рівень".

17 вересня Кім Чен Ин завершив візит до Росії. Сьогодні він покинув країну на спеціальному бронепоїзді. Це був перший візит диктатора за межі КНДР за чотири роки.