Англія заборонила користуватися телефонами в школах: вчителі навіть обшукуватимуть рюкзаки

Заборона використання мобільних телефонів в школах Англії

Освітні працівники в Англії вважають, що заборона використання мобільних телефонів у школах буде корисною для учнів, проте може викликати опір з боку батьків. Міністерство освіти Великої Британії опублікувало відповідні вказівки щодо політики використання гаджетів у навчальних закладах.

Нові правила дають школам можливість самостійно регулювати використання мобільних телефонів учнями. Школярам можуть заборонити приносити телефони в школу, зберігати їх у шафках або залишати при собі в беззвучному режимі без можливості користуватися ними.

Вчителям також дозволили обшуковувати рюкзаки учнів та, у разі порушення правил, конфіскувати телефони або залишати учнів після уроків як покарання. Батькам, якщо вони хочуть зв'язатися з дітьми чи навпаки, доведеться робити це через шкільний офіс.

Нові вказівки стосуються також вчителів, яким заборонено бути з телефонами в школі, окрім випадків, коли це необхідно для роботи.

Навчання українських біженців у Латвії

У Латвії проживає близько 33 тисячі українських біженців, серед яких майже 80% – жінки та діти. Освітня система Латвії намагається адаптувати школярів до навчання латиською мовою та забезпечити перехід з дистанційного на очне навчання. Також в Латвії створено систему, за допомогою якої українські педагоги можуть працювати у місцевих освітніх закладах.

Проблеми українських школярів у Чехії

У 2023 році в школах Чехії кількість українських школярів зменшилася. Тим не менш, ті учні, які залишилися, мають кращу відвідуваність порівняно з місцевими учнями. Проте українські діти зіткнулися з проблемами при вивченні чеської мови.