Арешт російських активів: РФ засипала Німеччину погрозами

Голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін пригрозив владі Німеччини. Говорить, якщо вони арештують російські активи, то РФ зробить теж саме з німецькими.

Володін пригадав в Telegram, як ексканцлер Ангела Меркель та колишній президент Франції Франсуа Олланд нібито саботували мінські угоди і є "винуватцями конфлікту в Україні".

"Сьогодні німецький уряд вирішив перекласти проблеми, які створили їхні попередники на нашу країну. З цією метою планують вилучити російські активи на відновлення України. Щойно таке рішення приймуть, ми маємо право на аналогічні дії щодо активів Німеччини та інших держав", пригрозив російський політик.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

При цьому цинічно послався на норми міжнародного права, які сама ж РФ системно порушує.

"Це започаткує процес, коли всі держави ігноруватимуть міжнародне право і на свій розсуд відбиратимуть, що вважатимуть за потрібне", заявив Володін.

Днями стало відомо, що Німеччина готова заарештувати російські активи, щоб надалі передати їх Україні.

Уряд канцлера Олафа Шольца підтримує вимогу про виплату Росією репарацій, але ще не зайняв офіційної позиції щодо арешту активів РФ через розбіжності у правлячій коаліції. Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наполягає на тому, що арешт бодай частини заморожених активів був би варіантом. А от міністр фінансів Крістіан Лінднер стурбований, що конфіскація активів російського центробанку може створити небезпечний прецедент і "завести європейські країни та їхніх союзників у правове болото".