У USDA прогнозують скорочення врожаю зернових в Україні

У USDA прогнозують скорочення врожаю зернових в Україні

Урожайність зернових культур в Україні скоротиться у цьому році - Мінсільгосп США

Міністерство сільського господарства США оголосило прогноз на врожайність зернових культур в Україні, які важливі для аграрної галузі країни.

Експерти з США прогнозують, що в цьому році збір пшениці складе не більше 21 млн тонн, а кукурудзи - 27 млн тонн. Зернові фуражні культури складуть близько 33 млн тонн. Ці дані свідчать про зменшення врожаю порівняно з минулим роком.

Загалом експерти передбачають зменшення запасів кукурудзи в Україні через зменшення площ під цю культуру та низьку урожайність.

Країни, які збільшують експорт пшениці, включають Австралію, Аргентину, США, Казахстан і Канаду, тоді як Євросоюз, Україна і Туреччина очікують зменшення продажу пшениці.

Минулорічний врожай зернових в Україні склав майже 59 млн тонн. На 15 лютого 2023 року зібрано врожаї зернових та зернобобових культур на площі 10,609 млн га, що становить 97% від запланованого. Урожай кукурудзи був зібраний на площі 3,689 млн га, що становить 91% від прогнозу. За останній тиждень врожай кукурудзи збільшився на 44 тис. тонн.

Джерело: ZN.UA

Читайте також: