Арештували статки доньки головного ракетника РФ

Чехія арештувала активи родини головного виробника крилатих ракет у Російській Федерації.

Управління фінансового аналізу (FAU) Чехії заморозило майно родичів гендиректора АТ "Корпорація "Тактичне ракетне озброєння" (КТРВ) Бориса Обносова, пише Ceska televize.

"Йдеться про дочку зброяра Кремля Ольгу та його зятя Ростислава Зорикова, які нещодавно потрапили під національні санкції Чехії. Заарештовано пентхаус із видом на Прагу вартістю близько 1 млн євро; квартира в цьому ж комплексі вартістю 2,2 млн євро; триповерховий особняк в історичному районі Жижків. Цією будівлею вартістю 6 млн євро Зориков володіє як фізична особа. Також під арешт потрапила його рієлторська фірма Riomax. До санкцій він встиг переписати частку в іншій чеській компанії Altera на свого батька", йдеться у повідомленні.

Сатки родини Обносова в Чехії оцінюють у понад 100 млн чеських крон (приблизно 4,1 млн Gazeta.ua). Тепер вони не зможуть продати чи передати свої чеські активи.

"Ми робимо все можливе, щоб усі ті, хто пов'язаний із режимом російського диктатора Володимира Путіна, були покарані", заявив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Про нерухомість Зорикова та його дружини у Празі раніше розповіли соратники політика Олексія Навального із Фонду боротьби з корупцією.

Президент Чехії Петр Павло у липні заявив, що обмеження не вдається запровадити через "юридичну проблему", але пообіцяв знайти рішення. 16 серпня чеський уряд запровадив національні санкції проти Обносова та його родини.

"Російський олігарх, який стоїть за виробництвом ракет, котрі вбивають безневинних українців, має понести відповідальність. Як і ті, хто насолоджується розкішшю у Чехії на гроші від торгівлі смертю", прокоментував рішення уряду глава МЗС країни Ян Липавський.

Борис Обносов обіймає посаду гендиректора КТРВ уже понад 20 років. Він отримав зірку героя Росії за "значний внесок у зміцнення обороноздатності РФ".

Ракети, які виробляє корпорація, використовуються у війні проти України, зокрема саме ними бомбардували житлові будинки у Дніпрі та Умані. Жертвами цих ударів стали 69 людей.