Авіація ЗСУ вдарила по 13 базах окупантів – Генштаб

Триває 714-та доба війни Росії проти України

За минулу добу відбулося 92 бойових зіткнення. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворожі удари

Ворожі сили здійснили чотири ракетних та 27 авіаційних ударів. Також було 88 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Вночі було застосовано 15 безпілотників типу Shahed-136/131. Захисні сили знищили 12 з них.

Авіаційні удари спрямувалися на різні населені пункти Сумської, Харківської, Донецької, Запорізької областей.

Понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей опинилися під артилерійським обстрілом.

Оперативна обстановка

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує присутність у прикордонних районах та збільшує кількість мінно-вибухових загороджень вздовж кордону в Білгородській області.

На Куп'янському напрямку не відбулося наступальних дій з боку противника.

На Лиманському напрямку ворог атакував райони Білогорівки Луганської області та Тернів, Григорівки Донецької області. Українські військові відбили 21 атаку.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 12 атак біля населених пунктів Богданівка та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська України стримують спроби оточити Авдіївку. Захисники стійко тримають оборону та завдають ворогу значних втрат.

На Мар'їнському напрямку українські військові продовжують стримувати противника неподалік Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку наші захисники відбили атаку південніше Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили чотири атаки противника в районі Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку наші воїни продовжують тримати оборону та відбивати штурми окупаційних сил. Противник не полишає спроб вибити українські підрозділи з їхніх позицій.

Знищення ворожих сил

ЗСУ здійснюють активні дії, завдаючи ворогу значних втрат у живій силі та техніці.

Авіація Сил оборони здійснила удари по 13 районах зосередження противника та по двох зенітно-ракетних комплексах. Одну керовану авіаційну ракету Х-59 було знищено.

Ракетні війська завдали ударів по двом пунктам управління, двом зонам зосередження противника, двом складам боєприпасів та трьом артилерійським засобам.