Байден застеріг Путіна від отримання зброї з КНДР та Ірану

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден застеріг Російську Федерацію від отримання зброї з Ірану та КНДР для використання її у війні проти України.

Це стане порушенням численних резолюцій Радбезу ООН, заявив американський лідер під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, йдеться у повідомленні Білого дому.

"Лише Росія стоїть перепоною на шляху до миру. Російський диктатор міг би покінчити з усім уже сьогодні. Натомість Кремль прагне отримати більше зброї від Ірану та Північної Кореї. Це порушило б численні резолюції Ради безпеки ООН, за які Москва сама ж голосувала", наголосив Байден.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Занепокоєння з приводу домовленостей про постачання зброї між Пхеньяном і Москвою посилилися після візиту минулого тижня лідера КНДР Кім Чен Ина до Росії. Він провів закриті переговори з російським диктатором Володимиром Путіним та обговорив поглиблення співпраці з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу.

У Путіна та у Пхеньяні заперечують наявність угоди про зброю, але США, інші країни Заходу, а також Японія і Південна Корея ставлять під сумнів ці заяви.

Путін змушений принижуватися зустріччю з диктатором КНДР замість того, щоб диктувати умови світу. Таким чином президент РФ показує свою слабкість. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.