Баскетбольний клуб «Франківськ-Прикарпаття» став чемпіоном жіночої Суперліги

Завершився Фінал Жіночої Суперліги

31 березня у Києві відбувся фінал Жіночої Суперліги, в якому змагалися команди "Київ-Баскет", "Франківськ-Прикарпаття", "Рівне-ОШВСМ" та "ІнтерХім-СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д". У півфінальних матчах суперсили здолали своїх суперниць та увійшли до фіналу. "Київ-Баскет" переміг одеситок з рахунком 72:65, а "Франківськ-Прикарпаття" здолало рівнянок з рахунком 83:53.

Попередні зустрічі команд були нічийними, статистика показувала дві перемоги "Київ-Баскет" та дві перемоги "Франківськ-Прикарпаття". Фінал обіцяв бути незвичайно напруженим, адже "Франківськ" захищав свій титул, а "Київ-Баскет" прагнув увійти в історію українського баскетболу.

Зі старту гості тиснули на опоненток за рахунок як успішних атак, так і прекрасного захисту, який заважав виконанню кидків киянкам - за підсумками першої чверті "Франківськ" був попереду з рахунком 9:18.

У другій чверті гра стала більш рівною, але "Франківськ" все жити набирав перевагу. Після першої половини гри розрив становив 15 очок на користь "Франківська".

Слідом за ними розпочалася третя чверть, яка стала вирішальною. "Франківськ" почав забивати очки один за одним, заробивши 12 очок поспіль, 9 з яких набрала Оксана Моллова. Це підкріпило їх переможні настрої, і вони змогли здобути чверть з рахунком 5:22.

Остання чверть була можливістю для гравчинь з лавок запасних показати свої навички. На жаль, "Київ-Баскет" не змогла змінити хід гри, й "Франківськ" здобув перемогу з рахунком 73:40, ставши чемпіоном України! У бронзовому фіналі "Рівне" обіграло "Інтерхім" з рахунком 71:64.

Після закінчення матчу були вручені індивідуальні нагороди гравчиням: Оксані Моллові було присвоєно звання найціннішої гравчині року (MVP), а Кристині Філевич, Анжеліці Ляшко, Анні Сугак та Дар'ї Кононученко були присуджені звання найкращої форвардинеї, захисниці, центрової і молодої гравчині відповідно.