Бельгія готує пакет військової допомоги для України

Бельгія надасть Україні пакет військової допомоги на 450 мільйонів доларів

Бельгія планує надати Україні пакет військової допомоги в 450 мільйонів доларів, який включатиме 300 броньовиків LMV і три кораблі-міношукачі.

Ця ініціатива реалізується Бельгією спільно з Нідерландами під назвою BELEUX і має на меті посилити військовий потенціал України. Крім цього, Бельгія і Нідерланди забезпечать навчання українських екіпажів кораблів-міношукачів.

Брюссель обіцяє виділити Україні 611 мільйонів євро військової допомоги

Протягом 2024 року Бельгія обіцяє надати 611 мільйонів євро військової допомоги Україні, призначеної для нарощування артилерійських боєприпасів. Половину цієї суми також планують виділити на ці цілі.

Опис броньовика LMV

Броньовик LMV є першою машиною свого класу з вбудованою системою протимінного захисту в ходовій частині. Конструкція машини передбачає можливість встановлення модулів пасивної броні.

LMV забезпечує захист від різного виду вогню, стрілецької зброї, імпровізованих вибухових пристроїв та мін. Додатково, навісні модулі пасивної броні забезпечують захист від вогню великокаліберних кулеметів.

Броньовик також забезпечує достатній рівень протимінної стійкості, що дає можливість захиститися при наїзді колесом на протитанкову міну з масою заряду 6 кг.

Джерело: Gazeta.ua