Без українського експорту дефіцит відчують всі, і не лише найбідніші країни – Зеленський

18 липня президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки.

Основні питання це захист наших портів і продовження продовольчого експорту морем. Це стратегічно важливе питання, і не лише для нашої держави. Про це президент повідомив у традиційному вечірньому зверненні.

"Торік, завдяки зерновій ініціативі вдалося запобігти ціновій кризі на глобальному продовольчому ринку. За ціновим вибухом неминучими почалися і політичні міграційні кризи, зокрема в африканських та азійських країнах. Очевидно, російське керівництво зараз таки намагається спровокувати ці кризи", наголосив президент.

Зеленський зазначив, що без українського експорту дефіцит на глобальному ринку буде дуже відчутним, і не лише для найбідніших країн.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Працюємо з нашими партнерами, щоб запобігти цьому. Розробляємо варіанти дій, домовленостей для того, щоб зберегти і українську глобальну роль гаранта продовольчої безпеки, і наші морські виходи на світовий ринок, і робочі місця для українців у портах та аграрній індустрії", сказав Зеленський.

Також президент коротко прокоментував сьогоднішнє засідання у форматі "Рамштайн".

"Я дякую всім у світі, хто допомагає! І дякую всім партнерам за сьогоднішній "Рамштайн", а особливо міністру оборони США Ллойду Остіну за дуже чіткі, недвозначні й потужні заяви. Подолати російську агресію, покарати Росію за терор це історичне завдання сучасного покоління лідерів світу. І світ виконає це завдання. Перемога України буде!", резюмував Зеленський.

У вівторок, 18 липня, відбулось чергове засідання Ставки.

Найголовнішим питанням порядку денного був морський експорт зерна та безпека портів. Про це у Telegram повідомив президент Володимир Зеленський.

Про логістику та захисту узбережжя доповідали віцепрем'єр-міністр з відновлення України ‒ міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, а також командувач Військово-морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа.