Білорусь будує військове містечко поблизу українського кордону – «Гаюн»

У Білорусі будується нове військове містечко біля кордону з Україною, раніше на цьому місці знаходилися дитячі табори і останнім часом - клуб лазертагу. Про це інформує моніторингова група "Беларускі Гаюн".

За даними джерела, військове містечко Південного оперативного командування буде побудоване на базі п'яти запущених дитячих таборів ("Чайка", "Вогник", "Галактика", "Ливарник" і "Лісова галявина"). Об'єкт буде розташований в урочищі біля села Нова Буда в Гомельському районі, недалеко від кордону з Україною.

Дослідники встановили, що в районі колишнього дитячого табору "Галактика" знаходиться клуб активного відпочинку "Корсар", де можна займатися лазертагом, пейнтболом і т.д.

У листопаді ігровий клуб оголосив про зміну ігрового майданчика, кажучи про "повне перезавантаження". Причини для цього не називаються.

"Зміна майданчика для ігор в клубі "Корсар" може бути пов'язана з будівництвом військового містечка. Це додатково підтверджує нашу інформацію про місце будівництва", - пише "Гаюн".

Нагадаємо, Україна зміцнює інженерні загородження на кордоні з Білоруссю. В даний час лінія розмежування захищена захисними спорудами та керованими та некерованими мінно-вибуховими загородженнями. Однак роботи все ще тривають, будуються нові оборонні споруди.

Незважаючи на те, що ризик вторгнення з Білорусі з боку РФ є низьким, український кордон на цьому участку постійно посилюється і пункти пропуску залишаються закритими. Зараз вони мінувані.