Блінкен: світ не має обдурити будь-який тактичний крок Росії

Блінкен: світ не має обдурити будь-який тактичний крок Росії

Якщо мирний план Китаю не передбачатиме відновлення українського суверенітету, він спрямований на затягування часу, і не буде конструктивним.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен у понеділок, повідомив "Голос Америки".

Блінкен вважає, що лідер Китаю Сі Цзіньпін використає візит в країну-агресорку Російську Федерацію, аби закликати президента РФ Володимира Путіна припинити вогонь в рамках "мирної пропозиції" Пекіна.

Держсекретар США закликав країни світу не дозволити ввести себе в оману "будь-яким тактичним кроком Росії, який підтримає Китай чи інша країна, аби заморозити війну на власних умовах".

"Закликання до припинення вогню, яке не передбачає виведення російських військ з території України, фактично підтримує ратифікацію російського завоювання. Це визнало б спроби Росії силою захопити суверенні сусідні території. Це дало б змогу Росії продовжити свої дії в Україні, а припинення вогню зараз, без тривалого рішення, дозволило б президенту Путіну перепочити та переналаштувати свої війська, щоб потім відновити війну у більш вигідний для Росії час", сказав Блінкен.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За словами Блінкена, той факт, що лідер Китаю відвідує Росію через кілька днів після того, як Міжнародної Кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна, свідчить, "що Китай не відчуває потреби притягнути Кремль до відповідальності за звірства, скоєні в Україні".

Доповнюється.

Читайте також: