Британія передасть Україні два військові кораблі

Уряд Великої Британії сьогодні оголосить про передачу двох тральщиків Королівським ВМС для розмінування. Про це повідомило міністерство оборони Великобританії.

Два кораблі класу Sandown (MCMV) будуть передані Збройним силам України зі складу британських ВМС з метою підвищення морських можливостей України.

Міністр оборони Грант Шаппс заявив, що зміцнення морських можливостей ЗСУ, зокрема у протидії загрозі з боку російських морських мін, допоможе відновити морський експорт України.

Україна закупить ці кораблі за допомогою експортно-кредитного агентства Великобританії.

Міністр Шаппс висловився, що ці кораблі нададуть Україні життєво важливий потенціал, який допоможе врятувати життя на морі та відкрити життєво важливі експортні маршрути, які були обмежені з початку російського вторгнення.

За даними сайту sunsite:

  • Кораблі класу Sandown мають два дизельних двигуни, які забезпечують максимальну швидкість 31.4 км/год. Вони оснащені тралами для пошуку та знешкодження мін, а також зенітним та протичовновим озброєнням.
  • Кораблі цього класу використовуються ВМС Великобританії, Австралії, Нової Зеландії та Сінгапуру.

Раніше було повідомлено, що Британія та Норвегія очолюють нову «морську коаліцію», яка надасть допомогу Україні. Це об'єднання країн буде постачати кораблі та інші транспортні засоби ЗСУ для посилення її здатностей ведення бойових дій на морі.