Британська розвідка пояснила, чому ліквідація літака А-50 має велике значення

Ліквідація російського літака А-50 призведе до обмеження зон дії авіації РФ

Міністерство оборони Великої Британії повідомляє, що ліквідація російського літака далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 призведе до обмеження зон дії авіації РФ. За даними британської розвідки, успішне збиття цього літака "має велике значення".

14 січня літак А-50 вибухнув і упав у західній частині Азовського моря, а російський літак Іл-22М пошкодився, але успішно приземлився. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що літаки були підбиті українськими силами.

Цілком ймовірно, що Росія тепер буде змушена переглянути питання про обмеження зон дії своєї авіації. А-50 має вирішальне значення для російського повітряного спостереження за простором бойових дій

Згідно з даними Міноборони Британії, ВПС Росії мають вісім літаків А-50, які, ймовірно, зможуть компенсувати втрати. Але підвищене навантаження на залишкові літаки, поєднане з втратою екіпажу, може обмежити їх довгострокову стійкість місії.

Раніше військові Повітряних сил України знищили російський літак А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22. Російські загарбники мають ще вісім літаків А-50, які перебувають у хорошому стані, повідомив начальник головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.