Буданов прокоментував вбивство Фаріон

Портрет Фаріон під час інтерв'ю
Портрет Фаріон під час інтерв'ю

Холоднокровне вбивство відомої мовознавиці Ірини Фаріон – це виклик для всього українського суспільства, злочин проти основоположних прав і свобод українців. Про це заявив очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

За словами Буданова, ворог прагне використати будь-які інструменти, аби розʼєднати нашу націю.

«Відтак, ми не маємо права забувати, що попри наші відмінності в політичних позиціях, право на думку, право відстоювати свої переконання – священне. Це фундамент нашої свободи і кожен, хто на це зазіхає – має бути покараний», – каже начальник розвідки.

Як зазначив розвідник, Ірина Фаріон загинула за українську позицію.

Нагадаємо, що сьогодні мешканці та гості Львова попрощалися із народною депутаткою VII скликання, мовознавицею Іриною Фаріон.

До слова, церемонія прощання з Іриною Фаріон відбулася у Львові в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла 21 липня. Вона мала тривати до 22:00, однак тисячі людей продовжували стояти в черзі аж до комендантської години, щоб попрощатися з мовознавицею

Як відомо, ввечері 19 липня колишня депутатка та мовознавиця Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху. Лікарі провели операцію первинної хірургічної обробки рани голови та продовжували боротися за життя пораненої. Однак стан Фаріон був критичний.

На Ірину Фаріон було здійснено замах у Львові. Увечері 19 липня у неї стріляв невідомий. Замах відбувся на вул. Масарика у Львові. Саме там жильці нібито помічали протягом тижня молодого хлопця. До слова, сусіди Фаріон описали її вбивцю.

Як повідомлялося, поліція оголосила в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства Ірини Фаріон.

Читайте також