Буданов розповів, у якому стані авіація Росії

Міністерство оборони розповіло про стан авіації Росії

Голова Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов розповів, що літаки Ту-160 вже давно не приймають участь у бойових місіях. Він зазначив, що ці літаки знаходяться у стані готовності, щоб здійснювати запуски ракет.

Усе, що росіяни роблять, – це виключно підтримка їхнього стану, щоб вони могли випускати ракети. Щодо літаків Ту-95, вони перельоти з одного аеродрому на інший, перезаряджаються ракетами, злітають, здійснюють запуски ракет і відлітають - сказав Буданов.

За його словами, літаки Ту-22 мало використовуються для пусків Х-22 через проблеми з ресурсом. Однак, він відзначив, що ці літаки все ще можуть виконувати поставлені завдання.

Літаки Ту-160 використовуються виключно для ракетних запусків, тоді як літаки Ту-95 залишаються в резерві, щоб їхні ресурси зберегти.

Падіння літака у Севастополі

У море поблизу Севастополя впав російський військовий літак. Пілоту вдалося катапультуватися, але причину падіння не називають.

Розповідь про війну з боку Росії

Продовжується 765-та доба повномасштабної війни Росії проти України. За останню добу відбулося 59 бойових зіткнень, противник здійснив 16 ракетних та 131 авіаційний удар, а також 128 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Вночі, російські окупанти атакували Україну, використовуючи безпілотники Shahed та різні типи крилатих ракет.