Буданов сказав, хто і як зупинив окупантів під Києвом

Голова ГУР Міноборони розповів про зупинку окупантів біля Києва

Голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов надав інтерв'ю німецькому виданню Zeit, в якому розповів про те, як було зупинено окупантів, які намагалися захопити Київ у 2022 році.

Буданов вказав, що якби Збройні Сили України не вступили в бій, то російський диктатор Путін міг би успішно здійснити бліцкриг і окупувати столицю. Однак завдяки героїзму військових, головним чином військового спецназу ГУР, окупанти не змогли захопити аеропорт "Антонов" у Гостомелі та просунутися далі до Києва.

Відомо, що окупанти планували захопити аеропорт "Антонов" у Гостомелі, але захист спецназу ГУР перешкодив їх планам. - Кирило Буданов

Буданов також зазначив, що важливу роль у зупинці окупантів відіграв "надійний інформатор", який надав ГУР інформацію про плани ворога. Така інформація допомогла Україні адекватно підготуватися до оборони.

В одному з інтерв'ю воїн ЗСУ, який приймав участь у обороні аеропорту, розповів, що битва була нерівною, оскільки російські десантники були численні та мали велику зброю, але завдяки воєнній еліті України та підтримці з повітря, окупанти були зупинені.

Українські сили безпеки та оборони здійснили контратаку на російське угрупування та знищили близько 80 російських десантників.

Президент України Володимир Зеленський, зустрічаючи військових, які брали участь у обороні аеропорту, відзначив їх героїзм та побажав миру для України.

Зруйнований Ан-225 "Мрія" на аеродромі Гостомелю 3 квітня 2022 року

Джерело: hvylya.net