Росія заблокувала засідання форуму ОБСЄ

Росія заблокувала засідання форуму ОБСЄ

Російська делегація знову заблокувала засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ

У середу делегація РФ знову заблокувала засідання Форуму безпекового співробітництва, одного з постійно діючих директивних органів ОБСЄ. Цю інформацію повідомили у Постійному представництві України при міжнародних організаціях у Відні.

Українська місія заявила, що Росія систематично руйнує ОБСЄ, і наразі вона єдиний країна, яка вдається до таких деструктивних кроків. Головна причина таких дій – "тотальна підтримка України з боку країн-учасниць та керівних органів ОБСЄ, а також неможливість Росії змінити ситуацію".

"Росія демонструє деструктивні підходи стосовно ОБСЄ та послідовно і цілеспрямовано руйнує цю міжнародну організацію. Російською делегацією у середу було вчергове заблоковано проведення Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ. Наразі РФ - єдина країна в організації, яка вдається до таких кроків", - заявили у місії.

Незважаючи на дії російської делегації, Хорватське головування у ФБС ОБСЄ все ж провело альтернативні консультації, під час яких країни-учасниці висловили підтримку Україні і засудили російську агресію.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: