Буданов відреагував на псевдовибори на тимчасово окупованих територіях України

Буданов відреагував на псевдовибори на тимчасово окупованих територіях України

На тимчасово окупованих територіях менше 30% жителів планували голосувати на виборах президента РФ, заявив начальник Головного управління розвідки МО Кирило Буданов.

Він наводить дані Федеральної служби військ Росгвардії, згідно з якими прийшло на "вибори" трохи менше 30% мешканців тимчасово окупованих територій, таких як Донецька, Луганська, Автономна Республіка Крим і окупована частина Запоріжжя.

Голова розвідки зазначив, що найнижчий відсоток голосування був в окупованій частині Херсонщини, а найвищий - на Донеччині, але жодна з цих областей не досягнула 30%.

Вибори президента відбуваються в Росії з 15 по 17 березня. У грудні Центральна виборча комісія РФ прийняла рішення провести вибори у 2024 році на тимчасово окупованих територіях України.

Заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скибіцький вважає, що результати виборів президента Росії на окупованих територіях України заступник відомий у Кремлі і є черговим фарсом.

США засудили організацію виборів президента РФ на тимчасово окупованих територіях України і погрожують залученим до цього процесу особам відповідальністю, повідомили в Державному департаменті.

Постійний представник Великобританії при ОБСЄ висловив рішучу засудження проведення "виборів" президента РФ на тимчасово окупованих територіях України і назвав їх незаконними.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш також засудив проведення "виборів" президента РФ на тимчасово захоплених військами Росії територіях України.

Читайте також: