Буданов заявив, що один із лідерів майбутнього бунту в РФ перебуває в Україні

Лідер бунту перебуває в Україні
Лідер бунту перебуває в Україні

Кирило Буданов: "Потенційний лідер" для заколоту в РФ зараз в Україні

Голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Кирило Буданов, розповів про можливість повторного військового заколоту в Росії. Він зазначив, що для успіху такого заколоту потрібен сильний лідер на місці.

У матеріалі Forbes зазначено, що Буданов дав ці коментарі під час зустрічі з випускниками Київської школи економіки. Також, він заявив про наявність такого потенційного лідера, який зараз перебуває в Україні і "набуває здатності".

"Якщо говорити про умовні заколоти етнічних груп, для цього потрібен лідер на місці. Є такий, він знаходиться у нас, але набуває здатності. Тоді можна про щось говорити. Само собою нічого ніколи не відбувається, бунт вагнерівців готувався заздалегідь", - зазначив Буданов.

Буданов також поділився інформацією про підготовку заколоту ПВК "Вагнер", про який українська розвідка знала за півроку до його початку. Він описав Євгена Пригожина як складну особистість та ультрапатріота, який планував "рятувати Росію", але зупинився через втручання Олександра Лукашенка.

"Але цим ти одразу не врятуєш Росію, а розірвеш її. Тому що миттєво ти будеш у Кремлі, а номінальне керівництво держави – десь в іншому місці. І ти вже не поєднаєш це кохання. І він зупинився, прислухався до Лукашенка, це він йому говорив", - додав Буданов.

Раніше Буданов вже передбачав загрозу Пригожину бунтом проти Путіна.

Читайте також