Через негоду на Одещині загинуло п'ять осіб – Зеленський

Через негоду на Одещині загинуло п'ять осіб – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський зробив звернення до громадян. Він розповів про наслідки негоди в Україні, міжнародні розмови та переговори, а також про підготовку до майбутніх заходів. Зеленський зазначив, що внаслідок негоди були знеструмлені майже 1500 населених пунктів у 17 областях. Зараз комунальні служби, енергетики та правоохоронні органи працюють на відновлення постачання електроенергії і надання допомоги постраждалим. Загалом зареєстровано пʼять загиблих та декілька постраждалих. Президент подякував усім, хто допомагає та активно залучається до рятувальних робіт.

Володимир Зеленський також поділився результатами своїх міжнародних розмов. Він зустрічався з принцем Саудівської Аравії та президенткою Європейської комісії. Ураховуючи важливість розвитку відносин та співробітництва з цими країнами, Зеленський висловив свою вдячність за їхню підтримку та готовність допомогти Україні. Під час розмови з представниками Міжнародної морської організації, президент наголосив на успіхах України в Чорному морі та закликав Росію нести відповідальність за свої дії.

У своєму зверненні Володимир Зеленський також наголосив на важливості єдності та співпраці всіх українців у боротьбі за сильну і процвітаючу країну. Він висловив свою вдячність всім, хто допомагає та бореться за Україну. Президент також підписав указ про відзначення військовослужбовців Збройних Сил України державними нагородами та висловив свою повагу та визнання їхній хоробрості і відданості.

Підсумовуючи своє звернення, президент також нагадав про трагічні наслідки негоди в Одесі, де було виявлено тіла трьох осіб без слідів насильницької смерті.