Черкаський ТЦК припинив прийом документів на відстрочку від служби: деталі

Територіальний центр на Черкащині призупинив розгляд документів на відстрочку від армії

Об'єднаний міський територіальний центр комплектування на Черкащині тимчасово припинив прийом документів для оформлення відстрочки від військової служби починаючи з 25 квітня 2024 року. Про це стало відомо з коментаря речниці ТЦК Аліни Кривошеї для «Суспільне Черкаси».

У відомстві уточнили причини припинення розгляду документів і з'ясували, чи мають право українці на відстрочку згідно з чинним законодавством. Речниця пояснила, що таке рішення було прийняте через потребу у розробці нових процедур надання таких відстрочок. Вона також порадила заявникам мати при собі всі необхідні документи, які підтверджують їх право на відстрочку, оскільки окрема постанова Кабінету Міністрів щодо цього ще не ухвалена.

«Має бути окрема постанова Кабінету міністрів України про розроблення інших алгоритмів щодо надання відстрочки. Відстрочку надають районні військові адміністрації, а ми лише формували пакет документів і передавали на розгляд. Рекомендую носити з собою усі документи, які підтверджують, що вам надали право на відстрочку», - зазначила речниця.

Нагадаємо, згідно з новим законом про мобілізацію, який вступить в силу з 18 травня, право на відстрочку від армії мають багатодітні чоловіки (які мають троє або більше дітей), особи, які опікуються членом родини з першою або другою групою інвалідності (у якості опікуна), а також одинокі батьки, які самостійно виховують дитину або є батьками дитини з інвалідністю віком до 18 років. Детальніше про це повідомила Аліна Кривошея.

За словами речниці, кожні шість місяців особа повинна звертатися до ТЦК для оновлення своїх даних щодо відстрочки. Залежно від ситуації, це може призвести до подовження відстрочки на ще шість місяців або відмови у її наданні.

Необхідні документи для оновлення даних

Раніше речник Полтавського обласного ТЦК майор Роман Істомін повідомив, що для оновлення даних у ТЦК військовозобов'язані повинні мати при собі всі необхідні документи, що посвідчують їх особу. Зазначено, що новий мобілізаційний закон накладає обов'язок на всіх військовозобов'язаних оновити свої дані протягом 60 днів.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію 16 квітня. Текст цього закону був опублікований 17 квітня в офіційному парламентському виданні «Голос України». Згідно з ним, закон набуватиме чинності через місяць та один день після його оприлюднення.