ГБР затримало прикордонника, який застрелив "втікача за кордон"

ГБР затримало прикордонника, який застрелив

Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало військовослужбовця прикордонного загону, який вбив 39-річного мешканця міста Дніпро під час спроби перетину українсько-румунського кордону на Закарпатті.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

Інцидент стався 15 травня близько 19-ї години, коли військовослужбовці прикордонного загону під час патрулювання помітили чоловіка, який рухався в напрямку кордону з Румунією.

"Під час переслідування втікача військовослужбовці здійснили кілька попереджувальних пострілів з табельної зброї. Згодом вони виявили тіло чоловіка з кульовим пораненням голови", - уточнили в пресслужбі ДБР.

Загиблий мав при собі туристичне спорядження та закордонний паспорт. Працівники ДБР оглянули місце події, вилучили особисті речі загиблого та зброю, з якої здійснено постріли, а також допитали військовослужбовців прикордонної служби.

"Одного з військовослужбовців затримано, готують повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу)", - зазначили у відомстві.

Слідчі дії тривають, встановлюють усі обставини трагедії. Процесуальне керівництво здійснює Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Нагадаємо, чоловіки за кордоном зможуть отримати консульські послуги після 18 травня.

Крім того, Міноборони запускає мобільний додаток Резерв+.

Читайте також: