Чи будуть відключення світла 14 серпня: прогноз «Укренерго»

Прогноз відключень світла Укренерго 14 серпня
Прогноз відключень світла Укренерго 14 серпня

У середу, 14 серпня, в Україні не будуть застосовані графіки відключення електроенергії, повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".

Завтра, 14 серпня, не передбачається застосування заходів обмеження споживання. Про застосування відключень буде повідомлено додатково в разі зміни ситуації, йдеться у заяві компанії.

Енергетики закликали українців ощадливо споживати електроенергію та, за можливості, перенести використання потужних електроприладів на денні години - з 11:00 до 15:00.

Раніше Київ збільшив кількість пересувних мобільних котелень удвічі, які у разі надзвичайних ситуацій будуть забезпечувати теплом медичні установи та інші об'єкти соціальної сфери.

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що наразі не прогнозується повернення жорстких графіків відключення світла, навіть якщо стане дуже спекотно, як у липні. Проте варто пам'ятати про можливі російські обстріли енергетичних об'єктів, які можуть змінити ситуацію.

Також стало відомо, що НАЕК "Енергоатом" планує у 2024 році здійснити ремонти ще двох енергоблоків атомних електростанцій у підготовці до прийдешнього опалювального сезону.

Читайте також