Чи відправлять на фронт жінок-медиків, які стануть на облік з 1 жовтня: в Міноборони відповіли

Наразі немає потреби в залученні жінок-медиків на фронт.

Постановка жінок на військовий облік із 1 жовтня не означає автоматичну мобілізацію. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За словами Маляр, президент Володимир Зеленський підписав закон про обов'язкову постановку на облік жінок із медичною та фармацевтичною освітою ще 21 жовтня минулого року. З 1 жовтня цей закон просто набуде чинності.

"Генштаб тоді й зараз запевняє, що не потребує жінок цих спеціальностей безпосередньо на фронті, і я нагадаю, що постановка на облік це не означає мобілізацію. Це перше. По-друге, у нас немає на фронті жінок, які там знаходяться без їхньої згоди", наголосила Маляр.

З 1 жовтня на військовий облік будуть зобов'язані стати всі жінки-медики, тобто лікарі, медсестри, стоматологи, акушерки, фармацевти, віком від 18 до 60 років.

Постановка на військовий облік це не мобілізація жінок-медиків, повідомили Сухопутні війська Збройних сил України. Жінки з іншими спеціальностями, спорідненими з військовою, можуть стати на облік за власним бажанням.