Чи закривати кришку унітазу під час змивання: мікробіологи поставили крапку

Деякі люди звикли запирати кришку унітаза, а іншим це байдуже. Для одних це питання естетики, а для інших - щось незначне в побуті.

Мікробіологи дали відповідь на питання чи потрібно закривати кришку унітаза під час змивання, повідомляє сайт microban.

Кожного разу, коли ми змиваємо воду, із унітазу піднімається цей "туалетний шлейф" - стовп аерозолю, що складається з води, повітря та часток видалянь. Ці частки та бактерії з переноситься на відстань до чотирьох метрів. Їх рештки виявлені на всіх поверхнях та речах, включаючи рушники, косметичні засоби і навіть зубні щітки.

Звичайно, кількість часток і бактерій, які потрапляють на зубну щітку з унітазу під час одного зливу, є дуже мала. Але проблема полягає в тому, що вони можуть залишатися та розмножуватися на поверхнях, куди потрапляють. Дослідження показують, що "туалетний шлейф" може відігравати важливу роль у передачі інфекційних захворювань.

Як уникнути ризику інфікування:

  • Завжди опускайте кришку унітаза перед тим, як натиснути кнопку спуску води;
  • Просіть інших членів сім'ї зробити те ж саме;
  • Тримайте зубні щітки та особисті гігієнічні засоби подалі від унітазу, найкраще у закритих контейнерах;
  • У громадських туалетах намагайтеся вийти під час спуску води;

І найголовніше, як повідомляють вчені, не забувайте про елементарні правила гігієни. Вмивайте руки після відвідування туалету.

Також, щоб легко очистити унітаз від нальоту, можна скористатися дешевим засобом, який є майже в кожній кухні - лимонною кислотою. Вона швидко розм'якшить будь-який наліт і полегшить процес чищення сантехніки.