Ціни на нафту зросли на побоюваннях ескалації на Близькому Сході - ЗМІ

Ціни на нафту зростають. Близький Схід.
Ціни на нафту зростають. Близький Схід.

Ціни на нафту зростають через ескалацію конфлікту в Газі

Ціни на нафту зросли на 1% в понеділок через побоювання, що ескалація конфлікту в Газі може вплинути на регіональні постачання нафти. Зокрема, ф'ючерси на нафту марки Brent підвищилися на 79 центів, або на 1%, до $79,81 за барель, а ф'ючерси на нафту марки WTI зросли на 80 центів, або на 1%, до $75,75 за барель.

У неділю відбулися одні з найбільших зіткнень за останні 10 місяців у прикордонній війні між Хезболлою та Ізраїлем. Хезболла випустила сотні ракет і безпілотників по Ізраїлю, відповідно до його заяви про удар по Лівану. Ці події викликали побоювання, що конфлікт може перерости у регіональну війну, в яку втягнуться Іран, що підтримує Хезболлу, та США, головний союзник Ізраїлю. Проте поки що це не вплинуло на видобуток нафти.

"Ціни на нафту продовжують зростати через атаки між Ізраїлем і Хезболлою, що сталися в минулі вихідні. Проте ситуація, схоже, заспокоїлася і зростання цін обмежене", - зауважив аналітик Карстен Фріч з Commerzbank.

Нагадаємо, що обидва нафтових бенчмарка підвищилися на понад 2% у п'ятницю після того, як голова Федеральної резервної системи США Джером Пауелл затвердив зниження процентних ставок.

Аналітики ANZ відзначають, що перспектива пом'якшення грошово-кредитної політики також створила позитивний настрій на ринку сировини.

Проте інвестори залишаються обережними щодо дій ОПЕК та її союзників (ОПЕК+), які планують збільшити видобуток в кінці цього року, зазначає Пріянка Сачдева, старший ринковий аналітик компанії "Філіпп Нова".

Джерело: Економічна правда

Читайте також