"Чому так довго?": як у мережі реагують на обшуки в Шуфрича

Те, що Служба безпеки України нарешті прийшла з обшуками до народного депутата Нестора Шуфрича, мало кого здивувало.

Натомість багатьох обурює інше: чому тільки тепер і чому досі Шуфрич очолює доволі важливий парламентський комітет з питань свободи слова. Реакцію соцмереж на обшуки у проросійського нардепа зібрала Gazeta.ua.

"Шуфрич до останнього часу є народним депутатом, який отримує кошти платників податків та є головою комітету Верховної Ради", ‒ звертає увагу активіст Олександр Бендяк.

"Ніщо не видавало в ньому російського агента: ні парашут, ні бюстик Медведчука у вітальні, ні татуювання на грудях Йосипа Сталіна. Питання: чому так довго? І чому досі Шуфрич голова парламентського комітету зі свободи слова?", ‒ запитує політолог Тарас Березовець.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Волонтерка й громадська діячка Марія Барабаш пише, що Шуфрич, "звісно, агент, тут немає навіть сумнівів". Однак, вона звертає увагу й на деяких інших нардепів.

"Є ще два агенти Сівковича, які були його помічниками і зараз сидять у Верховній Раді. Це народні депутати Гетманцев і Колюх. Обидва від "Слуги народу". Своїх тримають на "закуску", чи, все ж таки, є категорія недоторканних? Колись Зеленський сказав "стадіон ‒ так стадіон", а тепер має бути "слідчий ізолятор СБУ ‒ так слідчий ізолятор СБУ". Так би мовити рівність всіх зрадників і злодюг", ‒ зазначила Барабаш.

СБУ чомусь занадто пізно "взялась" за Шуфрича, вважає Сергій Марченко.

"Просто уявіть собі, скільки біди наробив Шуфрич, поки СБУ вдавала, що не помічає його співпраці з окупантами. Кожен день, поки на свободі Шуфрич, Бойко, будь хто з ОПЗЖ, оплачується додатковими жертвами простих людей, солдатів, які гинуть, бо шпигунська мережа у Верховній Раді зливає цілі для ворожої армії. Відкрий очі, СБУ! Побач всіх зрадників, а не тільки тих, кого дозволили побачити", ‒ пише Марченко.

Виконувач обов'язків Чернігівського міського голови Олександр Ломако наголошує, що давно не є секретом причетність Шуфрича до державної зради. Більше того, нардеп ніколи не приховував своєї прихильності до Москви.

"Російська пропаганда на всіх каналах до 24 лютого, виправдання агресії, звинувачення ЗСУ, поїздки до Москви. Цього ж ніхто не приховував. Як і джерела фінансування їхньої партії, телеканалів та всіх цих покидьків. Але є питання: чому до нього прийшли зі звинуваченнями в державній зраді лише в вересні 2023? Чому він досі в парламенті та очолює там цілий комітет зі свободи слова? Чому Юрій Бойко не лише на свободі, а досі є "героєм України". В лапках, бо він зрадник, але згадане звання у нього ніхто не забрав", ‒ пише Ломако.

Вранці 15 вересня ЗМІ повідомили, що представники Служби безпеки України проводять обшуки у народного депутата Нестора Шуфрича, про арешт поки не йдеться. Шуфричу інкримінують державну зраду.

За даними ЗМІ, сьогодні відбувається понад 50 обшуків у різних регіонах України по справі Шуфрича та російської шпигунської мережі, створеної співробітником ФСБ РФ та колишнім народним депутатом України Володимиром Сівковичем.