Чотири продукти стануть шкідливими, якщо їх розігріти повторно

Чотири продукти стануть шкідливими, якщо їх розігріти повторно

Під час підготовки деяких страв можуть утворюватися шкідливі речовини, які можуть негативно вплинути на здоров'я.

Одна з таких популярних страв - омлет. Під час повторної обробки в ньому утворюються токсини і канцерогени, що можуть призвести до розвитку онкології, повідомляє ukrhealth.

Це стосується усіх страв з яйцями, які іноді використовуються як начинка до бутербродів. Наприклад, яйця з сиром перемішують і розігрівають. Розігріті яйця стають токсичними, попереджують медики.

Шпинат, який дуже корисний в правильному харчуванні, втрачає всю свою цінність після розігрівання. Його нітрати під дією високої температури перетворюються на нітрити і нітрозаміни, що може бути небезпечним для здоров'я. Те ж саме стосується й селери.

Тепер щодо грибів. Незважаючи на їх високий вміст білка і амінокислот, вони часто не засвоюються добре. А якщо ще й підігрівати вчорашній ризотто, білок у грибах змінює свою структуру, що може призвести до болей в животі та шлунку.

Найкраще готувати свіжу їжу кожен раз, так кажуть фахівці. Крім того, небезпека розігрітої їжі полягає в активному розмноженні бактерій, які можуть знищитися тільки при високій температурі. Однак, ми зазвичай обмежуємося лише підігріванням. Це може призвести до появи захворювань шлунково-кишкового тракту або отруєнь.

У Британії яйця курей, які були вакциновані проти сальмонели, позначаються знаком британського лева. У таких яєць можна зберігати поза холодильником, якщо у вашій кухні температура нижче 20 градусів.

Такі яйця можна одразу використовувати при приготуванні і безпечно їсти, вареними на мідному вогнику або недовареними.

Читайте також: