"Дядя, це тобі треба з'їздити на війну, щоб мозок вправили" – Маркус відповів на фейки колишнього генпрокурора

Сержант 47-ї окремої механізованої бригади "Маґура" Збройних сил України Валерій Маркус заявив, що колишній генеральний прокурор Святослав Піскун слідом за російською пропагандою поширює фейки про бригаду.

Про це Маркус розповів у вівторок.

Воїн сказав про брехню Піскуна. Опублікував відео, де ексгенпрокурор заявляє, що військових "посилають на мінні поля" і "вже три роти поклали".

"Дуже багато бруду, породженого росіянами, ллється на нашу бригаду. Страшно, що українці у цю маячню вірять, розповсюджують, обговорюють, розносять скрізь. Ось це страшно. Якби ці люди усвідомили, як багато шкоди вони приносять цими діями банальним коментарем, лайком. Якби вони це усвідомили, їм би стало дуже страшно", сказав Маркус.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Назвав заяви Піскуна "концентратом маячні".

"Це апофеоз усього найбільш тупого, що я чув про бригаду останнім часом", заявив воїн.

"Дядя, я думаю, це тобі було б варто з'їздити на війну. Може там би тобі мозок вправили", сказав військовий Піскуну.

Захисник сказав, що поки триває війна, заборонено називати кількість втрат у підрозділі, але у Генштабі йому дозволили назвати відсоток втрат. За його словами, за місяць щоденних штурмів, загиблі та зниклі безвісти менше 2% від о/с бригади.

"У нашій бригаді бережуть людей. Цей факт підтверджений цифрами, а не голослівними заявами", сказав воїн.

Піскун до повномасштабної війни був одним з основних спікерів на телеканалах підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації колишнього народного депутата від "Опозиційної платформи ‒ За життя" Віктора Медведчука, повідомили LIGA.net.

Також він був народним депутатом від Партії регіонів і підтримував експрезидента-втікача Віктора Януковича.

Раніше Маркус повідомив про фейки росіян щодо нібито полоненого бійця 47-ї ОМБр.

Минулого місяця Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії телеканалам, пов'язаним з Медведчуком, Євгеном Мураєвим і Нестором Шуфричем.