Де в Європі люди найбільше задоволені своєю роботою: список країн

У Німеччині 85% респондентів задоволені своєю роботою, що робить його лідером у Європі. Люксембург та Рейк'явік (Ісландія) також мають високу задоволеність роботою – 84%. Берлін займає шосте місце з показником 83%. Ось список десяти міст з найвищою задоволеністю роботою:

  1. Німеччина
  2. Люксембург
  3. Рейк'явік
  4. Санкт-Галлен
  5. Осло
  6. Берлін
  7. Цюріх
  8. Копенгаген
  9. Відень
  10. Мюнхен

Більші можливості для працевлаштування та кращі умови оплати праці роблять столиці та інші великі міста привабливими для працівників. Чотири з п'ятьох респондентів у опитуванні висловили своє задоволення роботою (74%). Порівняно з Німеччиною, міста Греції, Італії, Угорщини та Іспанії мають нижчий рівень задоволеності. Деяким містам, таким як Нікосія (Кіпр) і Болонья (Італія), вдалося покращити свої показники – на 7% та 6% відповідно. Українські біженці найчастіше знайшли роботу у Данії (78%).

Популярність Польщі, Чехії та Німеччини серед українських біженців

Положення для працевлаштування переважається над отриманням притулку у Данії, коли мова йде про українських біженців. У 2023 році понад половина українців вже були працевлаштовані в Нідерландах. Найбільша кількість українських біженців знаходить роботу у віці від 25 до 49 років.