Депутата Трубіцина оголосили в міжнародний розшук

Вищий антикорупційний суд оголосив у міжнародний розшук депутата Київради Владислава Трубіцина, який у травні виїхав з України.

Таке рішення сьогодні, 5 червня, ухвалили судді Ігор Строгий, Олена Танасевич та Катерина Сікора, повідомляє Центр протидії корупції.

Зазначають, що депутат тричі не з'являвся на судові засідання у ВАКС, хоча його попереджали про них належним чином.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Трубіцин жодним чином не інформував суд про причини своєї неявки. Хоча таку можливість він мав, адже 17 травня надіслав лист до Київради і просив перенести засідання робочої групи у зв'язку з нібито погіршенням стану здоров'я", ‒ йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, 13 травня Трубіцин виїхав з України через пункт перетину "Рава Руська" за закордонним паспортом.

Інтереси депутата на засіданні представляла адвокатка з регіонального Центру безоплатної правової допомоги. Вона попросила відкласти засідання і дати їй додатковий час на ознайомлення зі справою.

Суд задовольнив прохання частково, відклавши розгляд клопотання про зміну запобіжного заходу. Його розглянуть 12 червня. Окрім зміни запобіжного заходу, прокурор проситиме стягнути із Трубіцина заставу у розмірі майже 10 млн грн.

Владислава Трубіцина і ще п'ятьох осіб затримали торік у лютому на одержанні 1,26 млн грн хабаря за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.

Національне антикорупційне бюро показало відео хабаря. Детективи виймали з пакета пачки купюр номіналом 1000 і 500 грн.

Того ж місяця депутат вийшов із СІЗО під заставу. Його виключили з партії "Слуга народу".