Держава починає закупівлю медичних робоплатформ для ЗСУ

Медична робоплатформа для ЗСУ на закупівлі
Медична робоплатформа для ЗСУ на закупівлі

Прискорення роботизації української армії

У Генштабі планують прискорити процес роботизації української армії та замовляти більше наземних безпілотних платформ. Про це повідомляє Економічна правда.

Демонстраційні випробування медичних робоплатформ, які організував Мінстратегпром, стали вихідним матеріалом для таких планів. "У нас вже є школи, які навчають військових користуватись наземними робоплатформами. Ми розуміємо, які вони повинні мати характеристики, з виробниками вже співпрацюють наші медики. Зараз ми прагнемо до масштабування. Уже укладено низку державних контрактів із компаніями на придбання великої кількості цих машин. Частина контрактів підписана, частина знаходиться у процесі підписання. Голокаом Збройних Сил України Андрій Лебеденко підтримує прискорення цього процесу", - зазначив замголовкомандувача ЗСУ.

Захист життя захисників

За словами військових, використання наземних робоплатформ буде забезпечувати захист життя захисників, які нині самостійно евакуюють поранених з поля бою. "Під час штурму в районі Бахмуту у нас був один важко поранений воїн. Ми запросили евакуаційне відділення, яке складалося з чотирьох осіб. Але російські снайпери вражаючи цю групу, поранили ще чотирьох осіб. Замість одного пораненого військового у нас з'явилося п'ятеро. Час евакуації збільшився з 30-40 хвилин до 2,5 годин. Тому ми намагаємося максимально використовувати роботизовані системи, щоб не ризикувати життям наших бійців під час евакуації поранених", - розповіла керівниця медичної служби батальйону "Вовки Да Вінчі".

Читайте також