Держдеп США: Росія вже місяцями отримує від КНДР контейнери з боєприпасами

Північна Корея поставила Росії понад 10 тисяч контейнерів з боєприпасами

Починаючи з вересня 2023 року, Північна Корея поставила Росії понад 10 тисяч контейнерів з боєприпасами або пов'язаними з ними матеріалами. Про це стверджує Державний департамент США у своєму інформаційному бюлетені.

Згідно з даними, Росія отримувала морські контейнери з військовими вантажами з Північної Кореї через порт Східний. Зокрема, було доставлено понад 7400 контейнерів з боєприпасами та матеріалами через "Східну стивідорну компанію", яка керує контейнерним терміналом у порту Східний та військово-морською базою РФ "Дунай" поблизу Владивостока.

Державний департамент США також повідомив, що продовжуватиме розкривати поставки зброї між КНДР та Росією і приймати заходи для перешкоджання цим незаконним транзакціям.

Постачання артилерійських боєприпасів з Північної Кореї в Росію

Раніше повідомлялося, що Північна Корея вже доставила понад півтора мільйона артилерійських боєприпасів до Росії. Проте, передані снаряди були вироблені ще у 70-80-х роках минулого століття.

Росія використовує північнокорейські керовані ракети проти України

Росія атакує цивільну інфраструктуру України за допомогою далекобійного озброєння, зокрема балістичних ракет типу Hwasong-11 (KN-23/24), які виробляються на території Північної Кореї.

За останній час, принаймні 24 північнокорейські балістичні ракети (імовірно, KN-23/24) були використані Росією під час ракетних обстрілів території України.